MESAJUL DE ZIUA INTERNAŢIONALĂ A MIGRANŢILOR

18 Decembrie 2017. De Ziua Internațională a Migranților, recunoaștem contribuțiile și sărbătorim indispensabilitatea celor 258 de milioane de migranți din lume.

Dovezile demonstrează că migranții generează beneficii economice, sociale și culturale pentru societățile de pretutindeni. Cu toate acestea, din păcate, ostilitatea față de migranți crește în întreaga lume. Solidaritatea faţă de migranți nu a fost niciodată mai necesară decât astăzi.

Migrația a fost mereu prezentă în societatea noastră. De-a lungul timpului, oamenii s-au mutat în căutarea unor noi oportunități și a unor vieți mai bune. Schimbările climatice, demografia, instabilitatea, inegalitățile crescânde și aspirațiile pentru o viață mai bună - precum și nevoile nesatisfăcute pe piețele forței de muncă - înseamnă că migraţia este actuală şi în prezent.

Avem nevoie de o cooperare internațională eficientă în gestionarea migrației pentru a ne asigura că beneficiile sale sunt distribuite pe scară largă și că drepturile omului, ale tuturor celor în cauză, sunt protejate în mod corespunzător - așa cum este recunoscut în Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă.

Anul trecut, liderii mondiali s-au angajat să adopte în 2018 un Pact Global pentru o Migrație Sigură, Ordonată și Reglementată. Pe măsură ce privim înainte, să ne angajăm să facem migrația posibilă pentru toți.