MESAJ DE ZIUA INTERNAȚIONALĂ A VOLUNTARILOR PENTRU DEZVOLTARE ECONOMICĂ ȘI SOCIALĂ

5 decembrie 2018. Pe glob sunt aproximativ un miliard de voluntari, care își dedică timpul, abilitățile și pasiunea pentru a face lumea un loc mai bun. Ei sunt adesea primii care acționează în momente de criză. Ei creează legături sociale și dau voce grupurilor marginalizate și vulnerabile. Și, subliniind tema zilei internaționale din acest an, aceștia contribuie la construirea unor comunități flexibile, echiparea oamenilor împotriva dezastrelor naturale, a instabilității politice, a șocurilor economice și a altor presiuni.

În Malawi, voluntarii ONU au lucrat ca traducători, facilitând comunicarea refugiaților cu instituțiile care oferă asistență. În Sri Lanka, aceștia au ajutat la elaborarea unui proiect pentru a abilita femeile și tinerii să participe la eforturile de consolidare a păcii. În Tuvalu, voluntarii ONU au colaborat cu Ministerul Sănătății pentru a consolida măsurile de protecție comunitară împotriva tuberculozei și HIV/SIDA.

Rolul divers și dinamic al voluntariatului în promovarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă merită un sprijin ferm din partea guvernelor și a altor părți interesate. În această Zi internațională, le mulțumesc voluntarilor pentru eforturile lor de a nu exclude pe nimeni.