MESAJ CU OCAZIA ZILEI INTERNAȚIONALE A DEMOCRAȚIEI

15 Septembrie 2018. Democrația este mai puternică decât oricând în ultimele decenii. De aceea, această Zi Internațională ar trebui să ne determine să căutăm modalități de a revigora democrația și de a căuta răspunsuri pentru provocările sistemice cu care se confruntă.

Aceasta înseamnă combaterea inegalităților, atât economice, cât și politice. Înseamnă a face democrațiile noastre mai incluzive, prin includerea tinerilor și a celor marginalizați în sistemul politic. Înseamnă a face democrațiile mai inovatoare și mai receptive la provocările emergente.

Construirea unui viitor care nu lasă pe nimeni în urmă ne cere să luăm în considerație aspecte esențiale. De exemplu, ce impact va avea migrația sau schimbările climatice asupra democrației în următoarea generație? Cum putem valorifica cel mai bine potențialul noilor tehnologii, evitând în același timp pericolele? Cum se construiește o guvernare mai bună, astfel încât democrația să poată oferi o viață mai bună și să răspundă pe deplin aspirațiilor oamenilor?

În această Zi Internațională a Democrației, să ne angajăm să ne unim forțele pentru viitorul democrației.