Mesajele Secretarului general

SubscribeSubscribe
 • MESAJ CU OCAZIA ZILEI INTERNAȚIONALE A PACIFICATORILOR ORGANIZAȚIEI NAȚIUNELOR UNITE

  La această aniversare de 70 de ani, ne exprimăm recunoștința față de mai mult de un milion de bărbați și femei care au servit sub emblema ONU, salvând nenumărate vieți.

 • MESAJ CU PRILEJUL ZILEI INTERNAȚIONALE PENTRU DIVERSITATEA BIOLOGICĂ

  În această Zi Internațională pentru Diversitatea Biologică, îndemn guvernele, companiile și oamenii de pretutindeni să acționeze pentru a proteja natura care susține viața pe Pământ. Viitorul umanității depinde de acest fapt.

 • MESAJUL CU OCAZIA ZILEI MONDIALE A LIBERTĂȚII PRESEI

  De Ziua Mondială a Libertății Presei din 2018, invit guvernele să consolideze libertatea presei și să protejeze jurnaliștii.

 • MESAJ DE ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII

  Astăzi, ne alăturăm OMS în reînnoirea angajamentului de a asigura ca fiecare persoană, indiferent unde se află, să poată beneficia de serviciile de sănătate de care are nevoie.

 • MESAJ CU OCAZIA ZILEI INTERNAŢIONALE DE CONŞTIENTIZARE A AUTISMULUI

  Cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului, noi susținem drepturile persoanelor cu autism și ne pronunțăm împotriva discriminării.

 • MESAJUL SECRETARULUI GENERAL PRIVIND ZIUA INTERNAȚIONALĂ PENTRU ELIMINAREA DISCRIMINĂRII RASIALE

  Ziua Internațională pentru Eliminarea Discriminării Rasiale comemorează masacrul de la Sharpeville - omorul oribil a 69 de persoane care demonstrau în mod pașnic împotriva apartheidului din Africa de Sud.

 • MESAJ CU OCAZIA ZILEI INTERNAŢIONALE A FEMEILOR

  Suntem într-un moment crucial ce ţine de drepturile femeilor. Inegalitățile istorice și structurale care au permis înflorirea opresiunii și discriminării sunt expuse ca niciodată înainte. De la America Latină spre Europa şi Asia, pe reţele de socializare, pe platouri de filmări,

 • MESAJ DE ZIUA MONDIALĂ A RADIOULUI

  Radioul deține cea mai mare audiență din lume. Într-o epocă a progreselor remarcabile în comunicații, radioul își păstrează puterea de a distra, educa, informa și inspira. Poate să unească și să abiliteze comunitățile și să dea o voce celor marginalizați.

 • MESAJ DE ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEILOR ŞI FETELOR DIN DOMENIUL ŞTIINŢEI

  Atât fetele, cât și băieții au potențialul de a-și urma ambițiile în domeniul științei și matematicii, la școală și la locul de muncă. Însă, discriminarea sistemică înseamnă că femeile ocupă mai puțin de 30% din posturile de cercetare și dezvoltare din întreaga lume. Avem nevoie de eforturi concentrate și concrete pentru a depăși stereotipurile și prejudecățile.

 • MESAJUL DE ZIUA INTERNAŢIONALĂ DE COMEMORARE A VICTIMELOR HOLOCAUSTULUI

  Astăzi comemorăm pe cei șase milioane de bărbați, femei și copii evrei care au pierit în Holocaust.

 • MESAJUL SECRETARULUI GENERAL: O ALERTĂ PENTRU LUME

  În ajunul Anului Nou 2018, nu emit un apel, ci o alertă pentru lumea întreagă. Îi îndemn pe liderii de pretutindeni să adopte această rezoluție de Anul Nou: Reduceţi decalajele. Uniţi părţile divizate. Reconstruiți încrederea. Prin unire în jurul unor obiective comune.

 • MESAJUL DE ZIUA INTERNAŢIONALĂ A MIGRANŢILOR

  De Ziua Internațională a Migranților, recunoaștem contribuțiile și sărbătorim indispensabilitatea celor 258 de milioane de migranți din lume.

 • MESAJ CU OCAZIA ZILEI DREPTURILOR OMULUI

  Drepturile omului reprezintă fundamentul dezvoltării durabile și societăților pașnice. Declarația Universală a Drepturilor Omului prevede egalitatea și demnitatea fiecărei persoane. Aceasta determină guvernele să fie responsabile pentru asigurarea că toate persoanele să se poată bucura de drepturile și libertățile lor inalienabile.

 • MESAJ CU OCAZIA ZILEI INTERNAȚIONALE A PERSOANELOR CU DIZABILTĂŢI.

  Reziliența este esențială pentru realizarea dezvoltării durabile. În angajamentul său de a nu lăsa pe nimeni în urmă, Agenda 2030 întruchipează angajamentul de a construi capacitățile celor care se confruntă cu marginalizarea și excluziunea, pentru a reduce vulnerabilitatea lor la șocurile economice, sociale și cele de mediu înconjurator.

 • MESSAGE FOR WORLD AIDS DAY

  Lumea este pe cale să atingă obiectivul de a pune capăt epidemiei SIDA până în 2030. Aproape 21 de milioane de persoane care trăiesc cu HIV au acum acces la tratament - un număr care ar trebui să crească la peste 30 de milioane până în 2020.