Mesajele Secretarului general

SubscribeSubscribe
 • MESAJ DE ZIUA INTERNAȚIONALĂ DE CONȘTIENTIZARE A AUTISMULUI

  De Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, ne pronunțăm împotriva discriminării, sărbătorim diversitatea comunității noastre globale și ne întărim angajamentul față de integrarea deplină și participarea persoanelor cu autism în societate. Sprijinirea acestora în realizarea potențialului lor deplin este esențială pentru respectarea promisiunii de bază a Agendei pentru Dezvoltare Durabilă 2030 de a nu lăsa pe nimeni în urmă.

 • MESAJ DE ZIUA MONDIALĂ A APEI

  Apa este un drept al omului. Nimănui nu trebuie să i se refuze accesul. Această Zi Mondială a Apei este menită să susțină acest drept pentru toți, fără a exclude pe nimeni.

 • MESAJ CU OCAZIA ZILEI INTERNAȚIONALE A FEMEILOR 2019

  Egalitatea între femei și bărbați și drepturile femeilor sunt esențiale pentru progresul global pe dimensiunile păcii și securității, drepturilor omului și dezvoltării durabile. Putem să restabilim încrederea în instituții, să reconstruim solidaritatea globală și să valorificăm avantajele diferitelor perspective doar prin remedierea nedreptăților istorice și promovarea drepturilor și demnității tuturor oamenilor.

 • Mesaj de Anul Nou 2019

  Dragi cetățeni ai lumii, Vă doresc un an nou, fericit, pașnic și prosper.

 • MESAJ DE ZIUA INTERNAȚIONALĂ A MIGRANȚILOR

  De Ziua Internațională a Migranților, să urmăm calea asigurată de Pactul Global: să valorificăm migrația pentru toți.

 • MESAJ CU OCAZIA ZILEI INTERNAȚIONALE A ACOPERIRII UNIVERSALE CU SERVICII MEDICALE

  Astăzi, lumea marchează prima Zi Internațională a Acoperirii Universale cu Servicii Medicale. Am decis să marcăm această ocazie pentru că a fi sănătos este un drept fundamental al omului și esențial pentru realizarea Agendei pentru Dezvoltare Durabilă din 2030.

 • MESAJ CU OCAZIA ZILEI INTERNAȚIONALE A CORUPȚIEI

  Milioane de oameni din întreaga lume s-au dus să voteze în acest an cu corupția ca una dintre prioritățile lor de top. În Ziua Internațională Anti-Corupție, să luăm o poziție de integritate.

 • MESAJ CU OCAZIA ZILEI INTERNAȚIONALE A DREPTURILOR OMULUI

  De 70 de ani, Declarația Universală a Drepturilor Omului este o călăuză a umanității, ca un far în noapte - strălucind pentru demnitate, egalitate și bunăstare ... și aducerea speranței în locuri obscure.

 • MESAJ DE ZIUA INTERNAȚIONALĂ A VOLUNTARILOR PENTRU DEZVOLTARE ECONOMICĂ ȘI SOCIALĂ

  În această Zi internațională, le mulțumesc voluntarilor pentru eforturile lor de a nu exclude pe nimeni.

 • MESAJ CU OCAZIA ZILEI INTERNAȚIONALE A PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI

  În această zi internațională, să reafirmăm angajamentul nostru de a colabora pentru o lume mai bună, incluzivă, echitabilă și durabilă pentru toți, în care drepturile persoanelor cu dizabilități sunt pe deplin realizate.

 • MESAJUL CU OCAZIA ZILEI MONDIALE DE COMBATERE A SIDA

  Peste 77 de milioane de persoane au HIV, iar peste 35 de milioane au murit de o boală legată de SIDA. Au fost înregistrate progrese uriașe în diagnosticare și tratament, iar prin eforturile de prevenire milioane de noi infecții au fost evitate.

 • MESAJ CU OCAZIA ZILEI INTERNAȚIONALE PENTRU ELIMINAREA VIOLENȚEI ÎMPOTRIVA FEMEILOR

  Anul acesta, campania mondială UNiTE a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor și fetelor evidenţiază sprijinul nostru pentru victime și susţinători prin tematica sa „Lumea în oranj: #HearMeToo”. Oranj, simbolizând solidaritatea, alături de hashtag-ul #HearMeToo transmit un mesaj clar: violența împotriva femeilor și fetelor trebuie să se încheie acum și toți avem un rol de îndeplinit.

 • MESAJ CU OCAZIA ZILEI INTERNAȚIONALĂ DE ÎNCHEIERE A IMPUNITĂȚII PENTRU CRIME ÎMPOTRIVA JURNALIȘTILOR

  În mai puțin de un deceniu, mai mult de o mie de jurnaliști au fost uciși în timp ce își desfășurau activitatea lor indispensabilă. Nouă din zece cazuri sunt nerezolvate, fără ca cineva să fie tras la răspundere.

 • MESAJ DE ZIUA MONDIALĂ A ORAȘELOR

  Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă, Acordul de la Paris privind schimbările climatice, Cadrul de la Sendai pentru reducerea riscului de dezastre și Noua Agendă Urbană constituie o foaie de parcurs pentru o lume mai durabilă și mai rezilientă. Dezvoltarea orașelor noastre va avea implicații semnificative pentru construirea viitorului pe care ni-l dorim.

 • MESAJ DE ZIUA NAȚIUNILOR UNITE

  Ziua Națiunilor Unite este ziua documentului nostru fondator, Carta ONU – un reper care întruchipează speranțele, visele și aspirațiile popoarelor.