Ziua Națiunilor Unite

Astăzi, 24 octombrie, se împlinesc 74 de ani de la intrarea în vigoarea a Cărții Națiunilor Unite, care setează valorile și principiile de lucru ale instituției în toată lumea.

Cu ocazia zilei Națiunilor Unite, ONU Moldova își reconfirmă angajamentele luate pentru atingerea Agendei 2030 și celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă în Moldova, în corespundere cu prioritățile naționale de dezvoltare ale Guvernului și aspirațiile cetățenilor de a deveni o țară modernă și prosperă.

Începând cu 24 octombrie și până în 8 noiembrie, agențiile ONU în Moldova, vor desfășura diferite activități de informare și conștientizare cu privire la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, alinierea acestora la prioritățile Moldovei și ce poate să facă fiecare din noi pentru realizare obiectivelor în viața zilnică. Una din activitățile planificate este ”ONU merge în școală”, în cadrul căreia peste 40 de școli și universități din toată țara, vor avea în calitatea de oaspeți șefi și angajați ai agențiilor ONU care vor vorbi elevilor și studenților despre importanța implicării tineretului în realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

”În Moldova, și în toată lumea, noi ne-a asumat angajamentul pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, planul nostru comun pentru pace și prosperitate, atât pentru oameni cât și planetă. Avem o misiune importantă în fața noastră, iată de ce este necesar să ne unim forțele și să nu lăsăm pe nimeni în urmă. Provocările noastre sunt globale și tot mai mult interconectate. Nici o țară nu poate să o facă de una singură.” a declarat Simon Springett, coordonator rezident ONU Moldova.

Anul viitor, ONU va marca 75 de ani de la crearea sa, moment oportun pentru a revedea și regândi împreună viitorul nostru comun, fără a lăsa pe nimeni în urmă.

La Mulți Ani de Ziua ONU!