PREMIUL ONU PENTRU DREPTURILE OMULUI 2019

Romanian cover

Promovarea drepturilor omului este una din prioritățile majore ale Națiunilor Unite în Moldova. Începând cu 2004, Echipa de Țară a ONU în Moldova a acordat în fiecare an premii pentru cea mai bună acțiune de promovare și protejare a drepturilor omului. Premiile sunt decernate în cadrul Galei Premiilor pentru Drepturile Omului, organizată anual în preajma zilei de 10 decembrie, de Ziua Internațională a Drepturilor Omului.

În 2019, omenirea celebrează 30 de ani de la adoptarea Convenției ONU pentru drepturile copilului, dar și 25 de ani de la desfășurarea Conferinței
Internaționale privind Populația și Dezvoltarea. Pentru a celebra și recunoaște progresul atins în implementarea castor două priorități de drepturile omului, ONU Moldova va desfășura Gala Premiilor ONU în 2019 sub genericul “Tinerii luptă pentru drepturile omului“. În acest context, ONU Moldova încurajează nominalizări și aplicații pentru/din partea organizațiilor, indivizilor care promovează drepturile copilului și drepturile sexual reproductive ale femeilor și fetelor.