Music Connecting People continuă să cânte publicului din stânga Nistrului. Tinerii au ajuns în orașul Dubăsari

Moldovan National Youth Orchestra, cu susținerea Uniunii Europene, a creat clipe de neuitat pe note muzicale pentru sute de oameni din stânga Nistrului, prin patru activități inedite.

Pe 2 octombrie, echipa Music Connecting People a ajuns la fabrica de textile Intercentre Lux din Dubăsari, unde a organizat un flash mob. În halele de obicei gălăgioase s-a așternut brusc liniștea, iar zgomotul mașinilor de cusut a fost înlocuit de sunetele celor 4 instrumente muzicale ale tinerilor MNYO, care și-au făcut apariția pe neprins de veste interpretând „Eine kleine Nachtmusik” de Mozart.

A urmat un alt flash mob la fabrica de vin Buket Moldavii din Dubăsari. La finalul zilei de muncă, cvartetul Moldovan National Youth Orchestra a adus un plus de energie angajaților adunați în grădina fabricii pentru a savura clipe de neuitat.

După asta, un concert de chitară desfășurat în incinta școlii de muzică „Gh. Murgu” din Dubăsari a diversificat programul turneului  Music Connecting People. Virtuozul chitarist Alexandr Mironov a susținut un recital solo pentru toți cei prezenți și a dezvăluit câteva secrete de ale sale studenților și pasionaților de chitară care au venit să-l cunoască.

Începând cu 17:30, în scuarul din fața școlii a avut loc un concert open air. Instrumentiști Moldovan National Youth Orchestra Ionuț Ciocanu (vioară), Petrică Bivol (vioară), Vladislav Secichin (violă) și Dmitrii Iurcik au dat ritm fiecărei trăiri muzicale interpretate, lucru simțit și de către publicul prezent. Cele peste 20 de piese au inspirat tinerii elevi ai școlii muzicale, dar și au încurajat comunicarea între spectatori.

Orașul Dubăsari a fost cea de-a patra destinație a echipei Music Connecting People. Anterior muzicienii au susținut concerte în satele Tîrnăuca și Carmanova, precum și în orașul Rîbnița. Următoarele concerte vor avea loc în orașul Camenca și satul Rașcov.

Music Connecting People este un proiect finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD Moldova. În perioada septembrie 2019 - iunie 2020, orchestra va organiza 10 concerte camerale și multe activități scoase din tipare în stilul MNYO, dintre care nouă în stânga Nistrului. Călătoria muzicală va avea un parcurs total de circa 2.500 km, pentru a apropia cele două maluri ale Nistrului.