Apel pentru participare | Consultarea regională pentru Europa și Asia Centrală cu privire la tineri, pace și securitate

Foto: UNFPA Azerdbaijan

APLICĂ
Data limită: 30 aprilie 2017

Participă la consultările regionale din Europa și Asia Centrală despre rolul tinerilor în construirea păcii și securității!

În perioada 23-25 mai 2017, PNUD și  UNFPA, în parteneriat cu Oficiul de Suport pentru Consolidarea Păcii, va organiza în Europa și Asia Centrală consultări regionale cu privire la tineret, pace și securitate în Istanbul, Turcia. Acest eveniment face parte din o serie de consultări regionale cu tinerii pe problemele legate de pace și securitate.

Până la sfârșitul consultărilor, ne propunem să avem: (1) o perspectivă regională pentru implementarea cu succes a Rezoluției Consiliului de Securitate al ONU (UNSCR) 2250 (2015) – o rezoluție inedită cu privire la tineri, pace și securitate, care recunoaște rolul pozitiv pe care tinerii pot și îl joacă în prevenirea conflictelor, consolidarea păcii și prevenirea extremismului violent; (2) avize/note pentru un studiu al UNSCR 2250; și (3) planul regional de acțiuni pentru menținerea și promovarea păcii și coeziunii sociale.

Vocile voastre sunt foarte importante!

  • Studiile recente din regiune au identificat creșterea provocărilor pentru tineri. Acestea includ nivelul scăzut de ocupare a forței de muncă și de dezvoltare a întreprinderilor care au legături puternice cu tendințele de migrație; furnizarea inadecvată a educației profesionale și a dezvoltării abilităților de liderism necesare care să corespundă nevoilor sectorului privat; implicarea și participarea limitată la nivel național și local în luarea deciziilor; problemele legate de susținerea unui stil de viață sănătos și consiliere psihosocială, a  inegalităților de gen și a practicile dăunătoare.
  • Precum este cazul și în alte regiuni, multe țări din Europa și Asia Centrală au fost zguduite recent de evenimente legate de terorism. Mulți tineri din regiune sunt angajați ca activiști, organizatori, conducători și cercetători în domeniul prevenirii creșterii și influenței violenței și a extremismului violent prin încurajarea toleranței și a păcii, în special pentru și în rândul tinerilor. Implicarea tinerilor pentru pace, prin urmare, trebuie să fie exploatată în beneficiul comunităților lor, inclusiv prin punerea în aplicare a UNSCR 2250.

Dacă ai între 18 și 31 de ani, ești dintr-o țară sau teritoriu eligibil din regiune, și faci parte dintr-o organizație condusă de tineri implicați în activitățile de consolidare a păcii sau activism, te încurajăm să aplici pentru a participa la consultarea noastră din Istanbul.

Completează formularul de înscriere online, până la 30 aprilie 2017, ora 17:00, ora locală din Istanbul.

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să consultați nota de concept și ghidul pentru aplicații, sau prin e-mail: ecayouth4peace@gmail.com  

Vă puteți alătura, de asemenea, grupului regional din Europa și Asia Centrală (este necesară autentificarea).