20 de tineri au participat la școala electorală de weekend

20 de tineri, activiști civici și membri ai organizațiilor de tineret ale partidelor politice, au participat la școala electorală de weekend, desfășurată pe 20-23 octombrie și 3-5 noiembrie 2017.

Instruirea a fost organizată de Centrul pentru Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE), cu sprijinul proiectului „Consolidarea democrației în Republica Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de PNUD Moldova, cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Ambasadei Olandei, prin Programul Matra.

Participanții, divizați în două grupuri, au simulat procese electorale, fiind implicați în exerciții practice și jocuri de rol: observatori, candidați, funcționari electorali, etc. La final, fiecare grup a primit o temă pentru acasă, de a se întâlni cu omologii săi reali pentru a afla mai multe despre activitatea acestora în cadrul procesului electoral.

Astfel, timp de șase zile, tinerii, au aflat mai multe despre subiectele de interes public precum: formele de guvernare, sistemele electorale, administrarea electorală, comunicarea publică și politică, precum și rolurile actorilor specifici în procesul electoral.

Educația electorală este o componentă cheie a proiectului „Consolidarea democrației în Republica Moldova prin alegeri incluzive și transparente”. În acest context, vor fi desfășurate campanii de educație civică la nivel național, pentru a încuraja participarea în special a femeilor și tinerilor în  alegeri, în calitate de alegători, candidați, observatori și membri ai organele electorale, contribuind activ la procesul decizional din țară.