Centru de presă

SubscribeSubscribe

Ştiri recente

 • Peste 68 de milioane de persoane au fost strămutate forțat în anul 2017

  Jun 19, 2018

  Peste 68 de milioane de persoane au fost strămutate forțat în anul 2017

  În raportul său anual Tendințe Globale, publicat astăzi, UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați, a anunțat că 68,5 milioane de persoane erau strămutate către sfârșitul anului 2017. Printre ele se numără 16,2 milioane de persoane care au devenit strămutate în cursul anului 2017, fie pentru prima dată, fie în mod repetat, ceea ce presupune echivalentul a 44.500 de persoane strămutate în fiecare zi, sau o persoană strămutată la fiecare două secunde.

 • 405 milioane de lei în 12 luni: acesta este volumul estimat al mitei, potrivit unei cercetări PNUD

  Jun 13, 2018

  405 milioane de lei în 12 luni: acesta este volumul estimat al mitei, potrivit unei cercetări PNUD

  Corupția este calificată drept o problemă foarte gravă de fiecare al treilea cetățean și de o treime din business. Fiecare a doua persoană consideră că în Republica Moldova nu există nicio instituție publică care să nu fie coruptă. Acestea sunt câteva din concluziile Studiului de evaluare a impactului Strategiei Naționale de Integritate și Anticorupție, efectuat de Centrul de Analize și Investigații Sociologice, Politologice și Psihologice CIVIS. Cercetarea a fost comandată de PNUD Moldova, în cadrul unui proiect finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Norvegiei.

 • O nouă inițiativă în Moldova: promovăm sănătatea și drepturile reproductive în învățământul profesional tehnic

  Jun 12, 2018

  O nouă inițiativă în Moldova: promovăm sănătatea și drepturile reproductive în învățământul profesional tehnic

  Agenția ONU pentru drepturile și sănătatea reproductivă (UNFPA), în parteneriat cu Rețeaua de tineri educatori de la egal la egal „Y-PEER Moldova” și Centrul de Excelență în Industria Ușoară, au lansat, în premieră, o inițiativă de promovare a drepturilor și sănătății reproductive în învățământul profesional tehnic.

 • SUN Dă-I Fest a adus tehnologiile verzi și muzica de calitate în inima capitalei

  Jun 10, 2018

  SUN Dă-I Fest a adus tehnologiile verzi și muzica de calitate în inima capitalei

  Tehnologiile verzi și muzica de calitate au fost vedetele festivalului SUN Dă-I Fest, care s-a desfășurat astăzi în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”. Buna dispoziție a fost întregită de zeci de concursuri și expoziții pentru copii și maturi.

SubscribeSubscribe

Istorii

SubscribeSubscribe

Articole

SubscribeSubscribe

Mesaje ale Secretarului General ONU