Centru de presă

SubscribeSubscribe

Ştiri recente

 • Șapte inspectorate de poliție au primit câte un laborator criminalistic mobil

  Dec 12, 2017

  Șapte inspectorate de poliție au primit câte un laborator criminalistic mobil

  Centrul tehnico-criminalistic şi expertiză judiciară al Inspectoratului General al Poliției (IGP) a primit șapte laboratoare criminalistice mobile dotate cu echipament modern de investigație a locului infracțiunii ce au fost repartizate inspectoratelor de poliție din teritoriu.

 • 12 proiecte de succes au fost premiate la Gala Moldova Eco Energetică

  Dec 11, 2017

  12 proiecte de succes au fost premiate la Gala Moldova Eco Energetică

  De şapte ani câştigătorii Competiţiei Moldova Eco Energetică sunt premiaţi pentru cele mai bune Idei, Tehnologii şi Istorii Eco-Responsabile. 35 de dosare au fost înscrise în competiţia Moldova Eco Energetica, ediţia 2017

 • ONU Moldova premiază realizările notabile în domeniul drepturilor omului în 2017

  Dec 7, 2017

  ONU Moldova premiază realizările notabile în domeniul drepturilor omului în 2017

  Organizația Națiunilor Unite în Moldova a premiat și în acest an realizările remarcabile în domeniul drepturilor omului în Republica Moldova în 2017. Organizată din 2004, în fiecare an, cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Omului, Gala Premiilor ONU are drept scop evidenţierea şi premierea celor mai valoroase, inovatoare, eficiente și participative iniţiative şi acţiuni de apărare şi promovare a drepturilor omului în Moldova.

 • Primarele din R. Moldova se solidarizează pentru locuri de muncă decente și condiții de trai mai bune

  Dec 5, 2017

  Primarele din R. Moldova se solidarizează pentru locuri de muncă decente și condiții de trai mai bune

  În jur de 150 de femei primare și bărbați primari din R. Moldova s-au întâlnit în cadrul Conferinței anuale a Rețelei Femeilor din cadrul Congresul Autorităților Locale din Moldova „Unite și active în beneficiul localităților!” pentru a evalua la ce etapă se află dialogul dintre administrația publică centrală și cea locală, dar și pentru a trece în revistă principalele realizări și provocări din anul 2017

SubscribeSubscribe

Istorii

 • În „cel mai mare sat din Europa": o mamă singură crește o afacere profitabilă din etno-turism

  Dec 8, 2017

  În „cel mai mare sat din Europa": o mamă singură crește o afacere profitabilă din etno-turism

  Ana Statova, mamă singură cu doi copii, a devenit recent o celebritate în UTA Găgăuzia. Vestea despre complexul turistic tradițional „Gagauz Sofrasi”, construit în stil găgăuz în satul Congaz, s-a răspândit rapid. Numit ambițios „cel mai mare sat din Europa", Congazul se mândrește cu un complex ce reproduce atmosfera și farmecul caselor tradiționale țărănești: sobe cu lejancă, ferestre mici de lemn, păretare și covoare tradiționale din lână naturală.

 • Buckwheat and almonds are the new raw materials for Moldovan briquettes

  Dec 5, 2017

  Buckwheat and almonds are the new raw materials for Moldovan briquettes

  Energia regenerabilă este deocamdată singura oportunitate pentru Republica Moldova de a-și diversifica sursele de aprovizionare cu energie și de a-și spori securitatea energetică.

 • „Acum spun: Voi lupta pentru drepturile mele!”

  Nov 29, 2017

  „Acum spun: Voi lupta pentru drepturile mele!”

  Ecaterina este una din cele 15 persoane care au făcut un stagiul de șase luni la ONU în Moldova în cadrul unui program de stagii de diversitate pentru persoanele cele mai vulnerabile la încălcarea drepturilor omului și, prin urmare, insuficient reprezentați pe piața națională și internațională a muncii.

 • Pastila pentru viață

  Nov 22, 2017

  Pastila pentru viață

  Deșteptătorul „o trezește” pe Elena de șase ori pe zi. Așa se întâmplă de patru ani, de când a aflat că este seropozitivă. „Mă tem la nebunie să nu uit să iau la timp medicamentele antiretrovirale. De aceea setez orele la care trebuie să-mi beau pastila la două deșteptătoare, dar și la telefonul mobil. Mult timp n-am crezut și nici acum nu mă pot împăca cu gândul că infecția a fost transmisă de la bărbatul în care aveam cea mai mare încredere”, ne spune Elena, o femeie de 32 de ani, din orașul Chișinău.

SubscribeSubscribe

Articole

SubscribeSubscribe

Mesaje ale Secretarului General ONU

 • MESAJ CU OCAZIA ZILEI DREPTURILOR OMULUI

  Drepturile omului reprezintă fundamentul dezvoltării durabile și societăților pașnice. Declarația Universală a Drepturilor Omului prevede egalitatea și demnitatea fiecărei persoane. Aceasta determină guvernele să fie responsabile pentru asigurarea că toate persoanele să se poată bucura de drepturile și libertățile lor inalienabile.

 • MESAJ CU OCAZIA ZILEI INTERNAȚIONALE A PERSOANELOR CU DIZABILTĂŢI.

  Reziliența este esențială pentru realizarea dezvoltării durabile. În angajamentul său de a nu lăsa pe nimeni în urmă, Agenda 2030 întruchipează angajamentul de a construi capacitățile celor care se confruntă cu marginalizarea și excluziunea, pentru a reduce vulnerabilitatea lor la șocurile economice, sociale și cele de mediu înconjurator.

 • MESSAGE FOR WORLD AIDS DAY

  Lumea este pe cale să atingă obiectivul de a pune capăt epidemiei SIDA până în 2030. Aproape 21 de milioane de persoane care trăiesc cu HIV au acum acces la tratament - un număr care ar trebui să crească la peste 30 de milioane până în 2020.

 • MESAJ CU OCAZIA ZILEI INTERNAŢIONALE PENTRU ELIMINAREA VIOLENŢEI FAȚĂ DE FEMEI

  Fiecare femeie și fată are dreptul la o viață fără violență. În fiecare societate, totuși, astfel de încălcări ale drepturilor omului se produc în diferite moduri, afectând în special cele mai marginalizate și cele mai vulnerabile grupuri. În toată lumea, mai mult de una din trei femei s-au confruntat pe parcursul vieții cu violență fizică și/sau sexuală, 750 de milioane de femei s-au căsătorit înainte de a împlini 18 ani, iar peste 250 de milioane au fost supuse mutilării genitale.