Centru de presă

SubscribeSubscribe

Ştiri recente

SubscribeSubscribe

Istorii

SubscribeSubscribe

Articole

 • Tinerii, în special primii votanți, au devenit și ei alegători informați Feb 22, 2019

  În total, peste 30 de mii de tineri și tinere au participat direct la activitățile de informare și simulare a procesului electoral, organizate de 7 organizații non-guvernamentale pe parcursul anului 2018. În municipiul Chișinău, inclusiv în universități, voluntarii Centrului Național al Tinerilor din Moldova au fost cei care au distribuit materiale informaționale și au discutat față în față cu tinerii.

 • Migrația, pe radarele primăriilor Feb 18, 2019

  Dacă timp de mai bine de două decenii, autoritățile locale priveau neputincioase cum oamenii pleacă din sate și orașe în căutarea unui trai mai bun, fie peste hotarele țării, fie în alte localități din Moldova, acum ele au înțeles că pot transforma migrația în oportunitate pentru dezvoltarea locală. Această schimbare de abordare a fost posibilă pentru cele 38 de comunități partenere ale proiectului PNUD „Migrație și dezvoltare locală”, finanțat de Guvernul Elveției.

 • Peste 63.000 de persoane din Găgăuzia au fost informate despre alegeri, în limba lor Feb 15, 2019

  Campania de educație electorală din UTAG a fost desfășurată de două organizații non-guvernamentale, Clinica Juridică Comrat și Media Birlii – Uniunea Media, în parteneriat cu Comisia Electorală Centrală și Comisia Electorală din Găgăuzia. ONG-urile au fost selectate prin concurs și au beneficiat de un grant, în cadrul unui proiect al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Ambasada Marii Britanii la Chișinău, prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și Ambasada Olandei prin Programul Matra.

 • ,,Trezește-ți vecinul și hai la vot!” sau cum a învățat comunitatea romilor mai multe despre drepturile electorale Jan 20, 2019

  Ce înseamnă alegeri corecte? Cum să votezi? Cine poate candida? La aceste întrebări au aflat răspunsuri peste 11.000 de femei, bărbați, tineri, persoane în etate, membri ai comunității romilor din Republica Moldova.

SubscribeSubscribe

Mesaje ale Secretarului General ONU