Centru de presă

SubscribeSubscribe

Ştiri recente

SubscribeSubscribe

Istorii

 • Grădiniţa „Povestea” din Nisporeni este prima instituţie publică din oraş ce a trecut la energia regenerabilă

  Aug 14, 2017

  Grădiniţa „Povestea” din Nisporeni este prima instituţie publică din oraş ce a trecut la energia regenerabilă

  Cei 270 de copii de grădiniţa „Povestea” din oraşul Nisporeni trăiesc o poveste. Ei au doldora apă caldă de la energia solară, iar iarna vor veni în încăperi încălzite cu energie din biomasă. Trecerea la tehnologiile verzi a fost posibilă datorită investiţiilor Uniunii Europene realizate în cadrul Proiectului Energie şi Biomasă.

 • Echipamentul care prinde viață datorită pasiunii pentru inovații

  Aug 8, 2017

  Echipamentul care prinde viață datorită pasiunii pentru inovații

  MICS - Schema de Provocări Inovaționale în Moldova – susține ideile inovative, soluțiile neconvenționale și antreprenorii vizionari din Moldova. Nicolae Oleinic este unul dintre ei.

 • Localnicii și migranții aduc apă curată în satele din Moldova

  Jul 31, 2017

  Localnicii și migranții aduc apă curată în satele din Moldova

  Ecaterina Chiciuc are 60 de ani şi trăieşte în satul Slobozia Mare de când s-a măritat, la 20 de ani. În tot acest timp, Ecaterina a adus apă pentru treburile casnice de la fântâna de pe strada vecină. Fiica şi nepotul său au împărtășit aceeași soartă. În comunităţile rurale, femeile, pe lângă alte treburi, au şi responsabilitatea de a aduce apă pentru necesităţile casnice.

 • Important: tinerii ar trebui să beneficieze de contraceptive gratuite în Republica Moldova

  May 23, 2017

  Important: tinerii ar trebui să beneficieze de contraceptive gratuite în Republica Moldova

  "De-a lungul anilor, am observat o schimbare pozitivă în atitudinea tinerilor față de sănătatea și drepturile lor sexuale și reproductive. Ei sunt mai puțin timizi astăzi să ceară servicii de sănătate sexuală și reproductivă de calitate și să își revendice drepturile în acest sens ", spune Dr. Svetlana Moroz, Șeful Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor din raionul Cimișlia.

SubscribeSubscribe

Articole

SubscribeSubscribe

Mesaje ale Secretarului General ONU

 • MESAJ DE ZIUA INTERNAȚIONALĂ NELSON MANDELA

  Nelson Mandela continuă să inspire lumea prin exemplul său de curaj și compasiune, prin angajamentul său față de justiția socială și a culturii libertății și păcii. Am avut onoarea să-l întâlnesc de mai multe ori pe Nelson Mandela, inclusiv în timpul tranziției Africii de Sud. De fiecare dată, am fost uimit de înțelepciunea lui, compasiunea și, mai presus de toate, de modestia lui.

 • MESAJ DE ZIUA INTERNAȚIONALĂ ÎMPOTRIVA ABUZULUI ȘI TRAFICULUI ILICIT DE DROGURI

  Anul trecut, la Sesiunea Specială a Adunării Generale a ONU privind Problema Drogurilor la Nivel Mondial (UNGASS), comunitatea internațională a luat măsuri pentru a oferi un răspuns colectiv multiplu pentru întreaga gamă de probleme legate de abuzul de droguri și a traficului ilicit. Guvernele s-au reunit pentru a elabora o nouă cale de urmat, care este mai eficientă și mai umană, și nu lasă pe nimeni în urmă.

 • MESAJUL SECRETARULUI GENERAL DE ZIUA MONDIALĂ A REFUGIAȚILOR

  Ziua mondială a Refugiaților este o expresie a solidarității cu persoanele care au fost strămutate din casele lor din cauza războiului sau persecuției. Cele mai recente cifre ale Agenției ONU pentru Refugiați, UNHCR, arată că cel puțin 65,6 milioane de oameni, 1 din fiecare 113 membri ai familiei umane, au fost strămutați forțat în propria țară sau peste hotare.

 • MESAJUL SECRETARULUI GENERAL PENTRU NUMĂRĂTOAREA INVERSĂ A 100 DE ZILE PÂNĂ LA ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PĂCII

  La momentul preluării atribuțiilor mele ca Secretar General în luna ianuarie a acestui an, prima mea acțiune a fost emiterea unui apel pentru pace, un apel către cetățenii, guvernele și liderii de pretutindeni pentru a stabili pacea ca prioritate majoră.