Centru de presă

SubscribeSubscribe

Ştiri recente

SubscribeSubscribe

Istorii

 • Maia Țăran: „Sunt fericită și în siguranță, iar copiii mei zâmbesc din nou”

  Dec 5, 2016

  Maia Țăran: „Sunt fericită și în siguranță, iar copiii mei zâmbesc din nou”

  „Doar vedeam cum deschide ușa și aruncă cizmele în aer, și știam deja cum va fi restul nopții. Îi uram pe toți cei din jurul meu. Nu aveam încredere în nimeni. Am încercat să mă sinucid de trei ori. Fiica mea Ana, care era în clasa a treia, m-a întrebat: „Crezi că vom fi mai bine, dacă tu vei muri?”

 • Migranţi, dar voluntari acasă

  Dec 5, 2016

  Migranţi, dar voluntari acasă

  Conform estimărilor oficiale, peste un sfert din forţa de muncă a R. Moldovei se află şi munceşte peste hotare. Deşi migranţii sunt sursa majoră de venituri pentru economia naţională, se consideră că exodul masiv al populaţiei paralizează dezvoltarea statului, în general, şi a localităţilor în particular.

 • Moldova: Parcul Național Orhei – de la neglijare până la recunoaștere drept patrimoniu mondial

  Nov 23, 2016

  Moldova: Parcul Național Orhei – de la neglijare până la recunoaștere drept patrimoniu mondial

  Nu cu mult timp în urmă, Republica Moldova – neavând nici munți și nici coaste maritime – era considerată a fi privată de atracții turistice. Chiar și cetățenii țării nu realizau faptul că dispun de o comoară naturală excepțională chiar în inima țării, doar la 50 km de capitală.

 • Pensionarii din Moldova cer dreptate

  Nov 22, 2016

  Pensionarii din Moldova cer dreptate

  Valentina Cernenchi se apropie de vârsta de pensionare, dar este îngrijorată de mărimea pensiei pe care o va primi. Conform înregistrărilor oficiale, ea a lucrat doar șapte ani. În realitate, însă, a muncit mult mai mulți.

SubscribeSubscribe

Articole

 • Tinerii din Ruseștii Noi sensibilizează originarii prin acţiuni de voluntariat să doneze pentru un sat mai curat Jan 14, 2017

  Tinerii din Ruseştii Noi au organizat o clacă şi au deszăpezit 20 gospodării ale persoanelor solitare în etate. Campania locală „LA URAT PE CURAT” serveşte drept prilej pentru a încuraja băștinașii-migranți să doneze pentru procurarea unui tractor necesar localității pentru evacuarea gunoiului, deszăpezire, întreținerea drumurilor.

 • Hartă interactivă: Care sunt top cinci probleme abordate de femei la forumurile regionale cu deputații? Jan 3, 2017

  După ce au fost organizate 15 forumuri regionale parlamentare „Dialog cu cetățenii” în toată țara, care au servit drept platformă de discuții dintre femei din diferite categorii socio-economice (minorități etnice, cu dizabilități, din mediul rural cu venituri mici, femeile în vârstă, mamele singure etc.) și deputații din Parlamentul RM, acum putem vizualiza principalele rezultate a acestora prin intermediul unei hărți interactive.

 • Un model inovator de dezvoltare rurală este aplicat în Găgăuzia și Taraclia cu sprijinul Uniunii Europene Dec 19, 2016

  În UTA Găgăuzia și raionul Taraclia este pusă în aplicare abordarea Leader, care de peste 20 de ani este un instrument eficient de dezvoltare rurală în mai multe țări europene. Implementarea acestei abordări are loc cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, oferit prin intermediul programului “Susținerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia și Taraclia” (SARD).

 • Participarea femeilor în politică câștigă teren în Moldova Sep 29, 2016

  „La universitate, când m-am prezentat ca fiind de etnie romă, expresiile faciale ale colegilor mei s-au schimbat. Un profesor chiar m-a întrebat de ce am venit la universitate și nu mă căsătoresc, așa cum fac fetele rome”, spune Diana Leahu, o tânără de etnie romă de 20 ani din Orhei, un oraș la 48 km nord de Chișinău.

SubscribeSubscribe

Mesaje ale Secretarului General ONU

 • MESAJUL DE ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FETELOR ȘI FEMEILOR ÎN ȘTIINȚĂ

  De prea mult timp, stereotipurile discriminatorii au împiedicat femeile și fetele să aibă acces egal la educație în domeniile știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM). În calitatea mea de inginer și fost profesor, eu știu că aceste stereotipuri sunt total greșite.

 • MESAJUL SECRETARULUI GENERAL ONU DE ZIUA INTERNAŢIONALĂ DE COMEMORARE A VICTIMELOR HOLOCAUSTULUI

  Astăzi, onorăm victimele Holocaustului - o tragedie incomparabilă în istoria omenirii. Lumea are datoria de a ţine minte că Holocaustul a constituit o tentativă sistematică de eradicare a poporului evreiesc, dar şi a multor alte persoane.

 • Apel la pace al Secretarului general

  În prima zi în calitatea mea de Secretar General al Națiunilor Unite, mă frământă o întrebare.

 • MESAJ DE ZIUA INTERNAȚIONALĂ A MIGRANȚILOR

  Acest an a fost încă unul turbulent pentru refugiați și migranți. Am fost martorii efectului continuu devastator al conflictelor armate asupra populației civile, care au dus la distrugeri, moarte și dislocare a populației. Am asistat la pierderea inacceptabilă a mii de vieți de omenești în tranzitul pe Marea Mediterană și în alte părți.