Cariera mea

Un studiu recent al Băncii Mondiale constată că 39% din studenții în ultimul an de licență, 43% din absolvenții colegiilor și peste jumătate din absolvenții școlilor profesionale nu au o idee clară despre ce ar vrea ei să facă la 30 de ani. În decembrie 2014, proiectul MiLab a organizat o campanie de generare de idei în urma căreia tineri, părinți și profesori din toată țara și-au exprimat online ideile  referitor la cum facem ca școala să dezvolte competențe utile în viață.  Astfel, o bună parte din elevi și absolvenți au afirmat că elevii au nevoie de o mai bună ghidare în carieră încă de pe băncile școlii. După un șir de consultări la acest subiect cu elevi, profesori, psihologi și specialiști în domeniul orientării profesionale, a fost creat portalul web – „CarieraMea”.

Proiectul Cariera mea este axat pe nevoile elevilor între 11 și 18 ani din țară, și creat pentru a le oferi oportunitatea de a lua decizii bine informate privind viitorul parcurs profesional. Portalul a fost dezvoltat cu sprijinul financiar al PNUD de MiLab (Laboratorul de Inovații Sociale al PNUD Moldova și al Centrului de Guvernare Electronică), Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO și mai mulți voluntari. ARTICO s-a angajat să preia portalul și să asigure dezvoltarea lui în termen lung.

Alegerea viitoarei cariere nu ar trebui să fie aleatorie, haideți să ajutăm tinerii să ia decizii bine informate privind viitorul lor parcurs profesional!

Dacă cunoașteți un elev între 11 și 18 ani, recomandați-i să acceseze www.carieramea.com.