Coordonatoare rezidentă a.i.

Dafina GerchevaDafina Gercheva, Coordonatoare Rezidentă a.i. ONU și Reprezentantă Rezidentă PNUD în Republica Moldova.

Doamna Dafina Gercheva, originară din Bulgaria, deține funcția de Reprezentantă rezidentă PNUD în Republica Moldova, de la 1 ianuarie 2019, după ce a avut mandatul de atât Coordonatoare Rezidentă ONU, cât și Reprezentantă Rezidentă PNUD în Republica Moldova, de la numirea sa în funcție la 23 februarie 2015.

Înainte de a fi numită în această funcţie în Republica Moldova, Dafina a fost consilieră adjunctă a Administratorului și directoare adjunctă a Biroului de Management, PNUD (2012-2015). Dna Gercheva a fost Coordonatoare Rezidentă a ONU și Reprezentantă Rezidentă PNUD în Republica Armenia în perioada 2010-2012. Din 2002 până în 2009 a activat în cadrul Centrului Regional PNUD din Bratislava, Slovacia în calitate de consilieră principală privind politicile în domeniile guvernării democratice, dezvoltării locale și descentralizării și dezvoltării capacităților. Dafina s-a alăturat PNUD Bulgaria inițial în calitate de specialistă în politici de dezvoltare durabilă în 1994 și câțiva ani mai târziu a devenit șefă de programe. În timpul deținerii funcției respective în Bulgaria a fost, de asemenea, formatoare principală în cadrul atelierelor de instruire privind managementul mediului în Bulgaria, Kazahstan și Republica Moldova.

Dafina Gercheva deține diplome de licență în economie, master în economie politică și sociologie și doctorat în economie de mediu de la Universitatea de Economie Națională și Mondială, Bulgaria. Ea deține, de asemenea, diplome în educație executivă de la Universitatea din Pennsylvania Wharton School și în economia mediului pentru politicile de dezvoltare, Institutul Băncii Mondiale, Washington, DC. Dafina a ținut prelegeri în cadrul programului internațional Fulbright la Universitatea din Carolina de Nord la Chapel Hill, Statele Unite ale Americii, Universitățile College London și Oxford din Marea Britanie.

Dna Gercheva este căsătorită și are doi copii. Ea vorbește fluent limbile rusă și engleză.

Coordonatori rezidenţi precedenţi

  • 2015 - 2018 - Dna. Dafina Gercheva
  • 2012 - 2014 - Dna. Nicola Harrington-Buhay
  • 2007 - 2011 - Dna. Karina Immonen
  • 2002 - 2006 - Dl. Bruno Pouezat
  • 1998 - 2001 - Dl. Soren Tejno
  • 1993 - 1997 - Dl. Winston Temple