Naţiunile Unite în Moldova

SubscribeSubscribe

Ştiri recente

Articole

 • Experiența Moldovei de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului, în vizorul EaP Series

  Experiența Moldovei de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului, în vizorul EaP Series

  Consiliul European pentru Vecinătate (CEV), un think tank cu sediul la Bruxelles, a organizat dezbateri dedicate rolului cooperării pentru dezvoltare în cazul conflictelor prelungite din Georgia și Moldova. Discuția a precedat conferința pe marginea avantajelor și limitărilor strategice ale UE, PNUD, donatorilor și partenerilor de dezvoltare în cazul conflictele prelungite. Evenimentul a fost găzduit de Misiunea Elveției pe lângă UE, în cooperare cu PNUD.

 • Elena Rațoi: „Nici imaginea femeii și nici a bărbatului nu trebuie obiectificată în publicitate”

  Elena Rațoi: „Nici imaginea femeii și nici a bărbatului nu trebuie obiectificată în publicitate”

  Acum acord mai multă atenţie publicităţii și în fiecare zi descopăr sexism și stereotipuri, inclusiv cum are loc promovarea rolurilor de gen. Am chiar și un album cu exemple de publicitate sexistă, alcătuit din peste 60 de exemple de publicitate sexistă din R. Moldova și de peste hotare, pe care le-am identificat singură sau pe care mi le-au trimis alte persoane. Prin intermediul contului personal de Facebook, încerc să informez opinia publică despre sexism și să-i ajut pe oameni, prin ilustrarea unor exemple concrete, să înţeleagă ce este publicitatea sexistă.

SubscribeSubscribe

Istorii

SubscribeSubscribe

Mesajele Secretarului general

 • MESAJUL SECRETARULUI GENERAL: O ALERTĂ PENTRU LUME

  Dec 30, 2017

  MESAJUL SECRETARULUI GENERAL: O ALERTĂ PENTRU LUME

  În ajunul Anului Nou 2018, nu emit un apel, ci o alertă pentru lumea întreagă. Îi îndemn pe liderii de pretutindeni să adopte această rezoluție de Anul Nou: Reduceţi decalajele. Uniţi părţile divizate. Reconstruiți încrederea. Prin unire în jurul unor obiective comune.

 • MESAJUL DE ZIUA INTERNAŢIONALĂ A MIGRANŢILOR

  Dec 18, 2017

  MESAJUL DE ZIUA INTERNAŢIONALĂ A MIGRANŢILOR

  De Ziua Internațională a Migranților, recunoaștem contribuțiile și sărbătorim indispensabilitatea celor 258 de milioane de migranți din lume.