Moldova 2030 - o țară în care vrei să trăiești

SubscribeSubscribe

Ştiri recente

 • Tinerii cineaști au creat spoturi motivaționale pentru alegeri

  Jun 25, 2019

  Tinerii cineaști au creat spoturi motivaționale pentru alegeri

  Astăzi, 25 iunie 2019, a avut loc ceremonia de decernare a premiilor Taberei Cineaștilor, laboratorul ideilor în domeniul electoral. Cele 7 echipe, a câte 3 membri, au ajuns la finalul competiției, creând spoturi motivaționale diferite și inovative.

 • Primara despre Strășeni despre „insula de integritate”

  Jun 25, 2019

  Primara despre Strășeni despre „insula de integritate”

  Aproximativ 5% din PIB-ul anual global se pierd din cauza corupției. Se estimează că această cifră este de 10 ori mai mare decât volumul asistenței oficiale de dezvoltare acordată țărilor în curs de dezvoltare. În Europa și Asia Centrală, fiecare al treilea cetățean califică corupția drept una din principalele probleme ale țării. Din aceste considerent, am discutat cu un primar care susține inițiative inovatoare anti-corupție în localitatea sa— Valentina Casian (Strășeni, Moldova).

Vezi mai multe comunicate de presă

Articole

 • Două fete. Aceeași vârstă. Șanse diferite

  Două fete. Aceeași vârstă. Șanse diferite

  Ana-Maria și Iuliana* sunt două fete adolescente, care locuiesc în diferite regiuni ale țării, sunt de aceeași vârstă, ambele au câte 17 ani, dar viața lor este total diferită. În timp ce Ana-Maria este membră a unei rețele de tineri și a luat titlul de cea mai activă voluntară în 2018, Iuliana își crește copilul de un an, adesea supusă violenței și abuzului psihologic.

 • „Sunteți gata să vă alăturați provocării globale privind drepturile femeilor prin inovații locale?”

  „Sunteți gata să vă alăturați provocării globale privind drepturile femeilor prin inovații locale?”

  „Gândește echitabil, construiește inteligent, inovează pentru schimbare”. Ce înseamnă acest lucru pentru noi de 8 Martie? Aș vrea să-mi împărtășesc gândurile la acest subiect și să explic modalitatea în care echipa UN Women Moldova incorporează subiectul dat în activitatea noastră. Trăim într-o lume volatilă, nesigură și complexă, de aceea este urgent să aducem o schimbare esențială prin felul în care activăm.

Vezi mai multe articole
SubscribeSubscribe

Istorii

 • Locuitorii satului Vadul-Rașcov și-au reconstituit straiele naționale

  Locuitorii satului Vadul-Rașcov și-au reconstituit straiele naționale

  Cu trei stele ale norocului și un arbore al vieții – simbol al veșnicii tinereți și al vieții fără de moarte. Așa arata ia tradițională a gospodinelor din satul Vadul-Rașcov, raionul Șoldănești, la începutul secolului XIX.

 • Grant UE: O familie din Căușeni a modernizat condițiile de producere a brânzei de oi

  Grant UE: O familie din Căușeni a modernizat condițiile de producere a brânzei de oi

  Au renunțat la viața de oraș cu toate facilitățile sale și s-au mutat în sat, unde au pus pe roate o afacere în domeniul oieritului. Acum doi ani, datorită unui grant oferit de UE, soții Zinaida și Sergiu Stefanco din satul Ucrainca, raionul Căușeni, au modernizat procesul de producere a brânzei de oi. Grantul a fost oferit în cadrul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD.

Vezi mai multe istorii