Moldova 2030 - o țară în care vrei să trăiești

SubscribeSubscribe

Ştiri recente

 • OIM a lansat primul său proiect de Parteneriat Local de Ocupare din Moldova pentru a crea mai multe locuri de muncă în raionul Cahul

  Apr 19, 2019

  OIM a lansat primul său proiect de Parteneriat Local de Ocupare din Moldova pentru a crea mai multe locuri de muncă în raionul Cahul

  Locuri de muncă decente pentru tinerii expuși excluziunii sociale, noi oportunități de dezvoltare a afacerilor, posibilități de instruire a șomerilor la locul de muncă și facilitarea asocierii grupurilor de producători. Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile de care se vor bucura locuitorii raionului Cahul odată cu implementarea Parteneriatului Local de Ocupare (LEP). Parteneriatul reprezintă o inițiativă a Organizației Internaționale a Muncii (OIM) și va fi implementat pentru prima dată în Republica Moldova în cadrul proiectului “Promovarea ocupării tinerilor”.

 • Târg de caritate pentru susținerea supravieţuitoarelor violenţei în familie din UTA Găgăuzia

  Apr 18, 2019

  Târg de caritate pentru susținerea supravieţuitoarelor violenţei în familie din UTA Găgăuzia

  10 jurnaliste, bloggere şi interprete organizează pe 23 aprilie 2019 un târg de caritate în susţinerea femeilor care suferă din cauza violenţei. Ele vor vinde haine şi accesorii din garderoba personală, iar banii îi vor dona primului centru de asistență și adăpost din UTA Găgăuzia destinat supravieţuitoarelor violenţei în familie. Instituţia va fi deschisă până la finele anului curent în cadrul unui proiect implementat de PNUD.

Vezi mai multe comunicate de presă

Articole

 • Două fete. Aceeași vârstă. Șanse diferite

  Două fete. Aceeași vârstă. Șanse diferite

  Ana-Maria și Iuliana* sunt două fete adolescente, care locuiesc în diferite regiuni ale țării, sunt de aceeași vârstă, ambele au câte 17 ani, dar viața lor este total diferită. În timp ce Ana-Maria este membră a unei rețele de tineri și a luat titlul de cea mai activă voluntară în 2018, Iuliana își crește copilul de un an, adesea supusă violenței și abuzului psihologic.

 • „Sunteți gata să vă alăturați provocării globale privind drepturile femeilor prin inovații locale?”

  „Sunteți gata să vă alăturați provocării globale privind drepturile femeilor prin inovații locale?”

  „Gândește echitabil, construiește inteligent, inovează pentru schimbare”. Ce înseamnă acest lucru pentru noi de 8 Martie? Aș vrea să-mi împărtășesc gândurile la acest subiect și să explic modalitatea în care echipa UN Women Moldova incorporează subiectul dat în activitatea noastră. Trăim într-o lume volatilă, nesigură și complexă, de aceea este urgent să aducem o schimbare esențială prin felul în care activăm.

Vezi mai multe articole
SubscribeSubscribe

Istorii

Vezi mai multe istorii