25 de ani de cooperare Națiunile Unite - Republica Moldova

SubscribeSubscribe

Ştiri recente

 • Peste 4.200 de locuitori ai satelor Gura Bîcului și Bîcioc vor beneficia de servicii medicale de calitate, datorită sprijinului UE

  May 22, 2017

  Peste 4.200 de locuitori ai satelor Gura Bîcului și Bîcioc vor beneficia de servicii medicale de calitate, datorită sprijinului UE

  Datorită sprijinului Uniunii Europene, locuitorii din satele Gura Bîcului și Bîcioc se vor bucura de servicii medicale mai bune. Oficiul Medicilor de Familie (OMF) din Gura Bîcului, raionul Anenii Noi, care prestează servicii locuitorilor de pe ambele maluri ale râului Nistru, a fost renovat în cadrul Programului finanțat de Uniunea Europeană „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova.

 • Să învingem SIDA împreună

  May 19, 2017

  Să învingem SIDA împreună

  Ziua internațională de comemorare a persoanelor decedate de SIDA, mai numită și Ziua Lumânărilor Aprinse, marcată anual în a treia duminică a lunii mai, servește drept o campanie de mobilizare a comunității pentru sensibilizarea socială privind HIV și SIDA. Aceasta servește drept o intervenție importantă pentru solidaritatea globală, care să elimine bariere legate de stigmă și discriminare și să ofere speranță generațiilor noi.

 • Un nou studiu al OMS privind sănătatea și bunăstarea tinerilor din Europa arată că obezitatea continuă să crească

  May 18, 2017

  Un nou studiu al OMS privind sănătatea și bunăstarea tinerilor din Europa arată că obezitatea continuă să crească

  Un nou raport al OMS, lansat astăzi la Congresul european privind obezitatea din Portugalia, arată că numărul adolescenților obezi continuă să crească în multe țări din întreaga regiune europeană a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). „În pofida eforturilor susținute de combatere a obezității din copilărie, unul din trei adolescenți este încă supraponderal sau obez în Europa, cu cele mai mari rate înregistrate în țările sud-europene și mediteraneene. Ceea ce este deosebit de îngrijorător este faptul că epidemia este în creștere în țările din Europa de Est, unde ratele istorice au fost mai mici ", afirmă dr. Zsuzsanna Jakab, directorul regional pentru Europa al OMS.

 • Guvernul Republicii Moldova și Organizația Națiunilor Unite au semnat un nou program de cooperare pentru anii 2018-2022

  May 16, 2017

  Guvernul Republicii Moldova și Organizația Națiunilor Unite au semnat un nou program de cooperare pentru anii 2018-2022

  Guvernul Republicii Moldova și Organizația Națiunilor Unite au semnat astăzi programul de asistență pentru dezvoltare pentru anii 2018-2022 în valoare de 155,5 milioane de dolari. Noul program de cooperare "Republica Moldova - ONU Cadrul de asistență pentru dezvoltare durabilă 2018-2022", este ghidat de prioritățile naționale pentru dezvoltare, de Agenda de Dezvoltare Durabilă 2030 și cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă asociate cu ea.

 • Elevii din Alcedar vin cu soluţii pentru o școală ce consumă doar energie verde

  May 16, 2017

  Elevii din Alcedar vin cu soluţii pentru o școală ce consumă doar energie verde

  Elevii gimnaziului din Alcedar, raionul Șoldănești, vin cu soluții ingenioase pentru o școală cu consum zero de energie fosilă. Inițiativele elevilor au fost prezentate într-o lecție publică în cadrul cursului opțional „Surse de energie regenerabilă”, lansat de Proiectul Energie şi Biomasă, finanţat de Uniunea Europeană.

 • 6 proiecte de cooperare UE - ONU, menite să îmbunătățească viața oamenilor, inspiră vizitatorii Orăşelului European

  May 13, 2017

  6 proiecte de cooperare UE - ONU, menite să îmbunătățească viața oamenilor, inspiră vizitatorii Orăşelului European

  Pe 13 mai, vizitatorii Orăşelului European din centrul Chișinăului au avut posibilitatea de a comunica, participa la activităţi interactive și afla mai multe despre cele 6 proiecte implementate de Organizația Națiunilor Unite și finanțate de Uniunea Europeană.

Articole

SubscribeSubscribe

Istorii

 • Reveniţi pentru a munci acasă: suport mic pentru parcurs sigur

  Reveniţi pentru a munci acasă: suport mic pentru parcurs sigur

  Valeriu Filimon, originar din Coșcalia, raionul Căușeni, a lucrat mult timp peste hotare. Deşi căsătorit şi cu doi copii, venea acasă doar de două ori pe an. Chiar dacă aflarea sa peste hotare asigura familiei Filimon un venit suficient pentru a avea un trai decent, Valeriu simțea că distanța îl îndepărta de soție și de copii.

 • Nașterea nu mai este un motiv de frică în Slobozia, stânga Nistrului

  Nașterea nu mai este un motiv de frică în Slobozia, stânga Nistrului

  Prima fiică a Alionei și Taras Jironkiny ar fi împlinit astăzi 12 ani, dacă ar fi supraviețuit nașterea. Această pierdere s-a întâmplat la maternitatea din orașul natal Slobozia, care, la acel moment, nu era echipată corespunzător pentru a trata nou-născuții cu pneumopatie. Doi ani mai târziu, femeia a aflat că este din nou însărcinată, și a decis să nască în Dnestrovsk, la 20 km depărtare de casă, dar, în acea vreme, în condiții mai sigure. Un al treilea copil a venit după 10 ani de speranțe și, la început, Aliona nu era sigură dacă va naște în Slobozia.

SubscribeSubscribe

Mesajele Secretarului general