25 de ani de cooperare Națiunile Unite - Republica Moldova

SubscribeSubscribe

Ştiri recente

Articole

SubscribeSubscribe

Istorii

 • Important: tinerii ar trebui să beneficieze de contraceptive gratuite în Republica Moldova

  Important: tinerii ar trebui să beneficieze de contraceptive gratuite în Republica Moldova

  "De-a lungul anilor, am observat o schimbare pozitivă în atitudinea tinerilor față de sănătatea și drepturile lor sexuale și reproductive. Ei sunt mai puțin timizi astăzi să ceară servicii de sănătate sexuală și reproductivă de calitate și să își revendice drepturile în acest sens ", spune Dr. Svetlana Moroz, Șeful Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor din raionul Cimișlia.

 • Reveniţi pentru a munci acasă: suport mic pentru parcurs sigur

  Reveniţi pentru a munci acasă: suport mic pentru parcurs sigur

  Valeriu Filimon, originar din Coșcalia, raionul Căușeni, a lucrat mult timp peste hotare. Deşi căsătorit şi cu doi copii, venea acasă doar de două ori pe an. Chiar dacă aflarea sa peste hotare asigura familiei Filimon un venit suficient pentru a avea un trai decent, Valeriu simțea că distanța îl îndepărta de soție și de copii.

SubscribeSubscribe

Mesajele Secretarului general

 • MESAJ DE ZIUA INTERNAȚIONALĂ ÎMPOTRIVA ABUZULUI ȘI TRAFICULUI ILICIT DE DROGURI

  Jun 23, 2017

  MESAJ DE ZIUA INTERNAȚIONALĂ ÎMPOTRIVA ABUZULUI ȘI TRAFICULUI ILICIT DE DROGURI

  Anul trecut, la Sesiunea Specială a Adunării Generale a ONU privind Problema Drogurilor la Nivel Mondial (UNGASS), comunitatea internațională a luat măsuri pentru a oferi un răspuns colectiv multiplu pentru întreaga gamă de probleme legate de abuzul de droguri și a traficului ilicit. Guvernele s-au reunit pentru a elabora o nouă cale de urmat, care este mai eficientă și mai umană, și nu lasă pe nimeni în urmă.

 • MESAJUL SECRETARULUI GENERAL DE ZIUA MONDIALĂ A REFUGIAȚILOR

  Jun 21, 2017

  MESAJUL SECRETARULUI GENERAL DE ZIUA MONDIALĂ A REFUGIAȚILOR

  Ziua mondială a Refugiaților este o expresie a solidarității cu persoanele care au fost strămutate din casele lor din cauza războiului sau persecuției. Cele mai recente cifre ale Agenției ONU pentru Refugiați, UNHCR, arată că cel puțin 65,6 milioane de oameni, 1 din fiecare 113 membri ai familiei umane, au fost strămutați forțat în propria țară sau peste hotare.