Naţiunile Unite în Moldova

SubscribeSubscribe

Ştiri recente

Articole

SubscribeSubscribe

Istorii

 • Locul unde visele au prins culori, după 30 de ani de așteptare

  Locul unde visele au prins culori, după 30 de ani de așteptare

  Până mai ieri, 35 de copii din satul Balabanu, raionul Taraclia, indiferent de vârstă și de limba vorbită, se înghesuiau într-o odaie mică, în condițiile în care norma prevede maximum 20 într-o grupă. Acum, cu susținerea UE, grădinița a fost complet reabilitată, iar copiii au parte de condiții mai bune de educație.

 • Sprijin european: un tânăr din Tiraspol produce dispozitive inedite pentru încărcarea telefoanelor mobile

  Sprijin european: un tânăr din Tiraspol produce dispozitive inedite pentru încărcarea telefoanelor mobile

  Și încărcătorul de telefon mobil poate fi piesă de decor, dacă a trecut prin atelierul lui Ivan Hodacovschi, un tânăr din Tiraspol, care s-a lansat în afaceri datorită unui grant european. Fiecare dispozitiv are un design unic, fiind sculptat în lemn sub diferite forme, una mai ingenioasă ca alta. Afacerea a fost lansată cu sprijinul Uniunii Europene în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD.

SubscribeSubscribe

Mesajele Secretarului general

 • MESAJ CU OCAZIA ZILEI INTERNAŢIONALE A FEMEILOR

  Mar 7, 2018

  MESAJ CU OCAZIA ZILEI INTERNAŢIONALE A FEMEILOR

  Suntem într-un moment crucial ce ţine de drepturile femeilor. Inegalitățile istorice și structurale care au permis înflorirea opresiunii și discriminării sunt expuse ca niciodată înainte. De la America Latină spre Europa şi Asia, pe reţele de socializare, pe platouri de filmări,

 • MESAJ DE ZIUA MONDIALĂ A RADIOULUI

  Feb 7, 2018

  MESAJ DE ZIUA MONDIALĂ A RADIOULUI

  Radioul deține cea mai mare audiență din lume. Într-o epocă a progreselor remarcabile în comunicații, radioul își păstrează puterea de a distra, educa, informa și inspira. Poate să unească și să abiliteze comunitățile și să dea o voce celor marginalizați.