25 de ani de cooperare Națiunile Unite - Republica Moldova

SubscribeSubscribe

Ştiri recente

 • Soluții mobile pentru a abilita și educa refugiații și persoanele strămutate sunt reflectate la forumul ONU

  Mar 29, 2017

  Soluții mobile pentru a abilita și educa refugiații și persoanele strămutate sunt reflectate la forumul ONU

  Câteva inițiative de a îmbunătăți procesul de învățare prin intermediul tehnologiilor mobile au fost prezentate pe parcursul Săptămânii de Învățare prin Tehnologiile Mobile 2017, un eveniment care a durat cinci zile și s-a încheiat recent la cartierul general al Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO).

 • Moldova are acum GenderPulse – un instrument care transformă indicatorii statistici în grafice interactive

  Mar 28, 2017

  Moldova are acum GenderPulse – un instrument care transformă indicatorii statistici în grafice interactive

  Organizația Națiunilor Unite, în parteneriat cu Biroul Național de Statistică, lansează azi, 28 martie 2017, GenderPulse – primul instrument de vizualizare grafică interactivă, ușoară de înțeles, a indicatorilor statistici sensibili la dimensiunea de gen. Astfel, cu un singur click, utilizatorii pot afla ce salarii au femeile în comparație cu bărbații în diverse sectoare ale economiei și cum au evoluat acestea de-a lungul timpului, sau care e starea de sănătate a femeilor și bărbaților din orașe și sate, sau care este raportul de gen în organele de luare a deciziilor și multe altele.

 • Moldova a raportat la ONU despre cum respectă drepturile persoanelor cu dizabilități

  Mar 24, 2017

  Moldova a raportat la ONU despre cum respectă drepturile persoanelor cu dizabilități

  În perioada 21-22 martie la Geneva s-a desfășurat cea de-a 17-a sesiune a Comitetului ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități. Pe agenda Comitetului s-a aflat și revizuirea situației din Republica Moldova cu privire la asigurarea drepturilor persoanelor cu dizabilități.

 • Zeci de organizații se unesc pentru a dezvolta sectorul energiei din biomasă

  Mar 24, 2017

  Zeci de organizații se unesc pentru a dezvolta sectorul energiei din biomasă

  Zeci de organizații se unesc pentru a promova dezvoltarea sectorului energiei din biomasă, cu sprijinul Uniunii Europene. Astfel, azi a fost creat Clusterul Energiei din Biomasă , după modelul României, pentru a promova dezvoltarea sectorului energiei din biomasă prin advocacy, cercetare, cooperare internaţională.

Articole

SubscribeSubscribe

Istorii

SubscribeSubscribe

Mesajele Secretarului general

 • MESAJ DE ZIUA INTERNAŢIONALĂ DE CONŞTIENTIZARE A AUTISMULUI

  Mar 28, 2017

  MESAJ DE ZIUA INTERNAŢIONALĂ DE CONŞTIENTIZARE A AUTISMULUI

  De Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, vă îndemn să contribuim la schimbarea atitudinilor față de persoanele cu autism și recunoașterea drepturilor lor, ca cetățeni, care, ca și toți ceilalți, sunt îndreptățiți să ceară aceste drepturi și să ia decizii privind viețile lor, în conformitate cu voința și preferințele proprii.

 • Mesajul Secretarului General pentru Ziua Internațională a Femeii

  Mar 6, 2017

  Mesajul Secretarului General pentru Ziua Internațională a Femeii

  Drepturile femeii sunt drepturile omului. Însă, în aceste vremuri incerte, când lumea noastră devine tot mai imprevizibilă și haotică, drepturile femeilor și fetelor sunt reduse, restricționate și anulate.